lauantai 28. tammikuuta 2017

60-luvun nojatuolit

Verhoomossa käväisi kaksi 60-luvun nojatuolia hakemassa vähän ehostusta ja uutta ilmettä. Nämä Risto Halmeen suunnittelemat ja Lahden Puukaluston valmistamat tuolit olivat ehtineet odottamaan kellarissa jo useamman vuosikymmenen, joten täydellinen kunnostus tuli nyt tarpeeseen. Kankaiksi valikoitui kaksi eri sinisen sävyistä villakangasta ja toinen tuoleista onkin aika lähellä alkuperäistä ilmettä.

Nyt päätin ensimmäistä kertaa laittaa tänne blogiin kuvia myös tuolien tekovaiheesta. Verhoilla voi toki myös niin että kakku on vain päältä kaunis, joten ehkä nämä kuvat havainnollistavat että sisälmys on myös aika tärkeä osa onnistunutta ja kestävää lopputulosta.


6 kommenttia:

 1. Oho, melkoinen työ ollut! Onko 60-luvun tuolit yleensäkin noin huonossa kunnossa vai ovatko nämä poikkeuksia? Hieno lopputulos!
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika usein 50-60 -luvun tuoleissa pehmusteet pitää uusia, koska varsinkin vanha vaahtomuovi tai vaahtokumi ei ole kestänyt näihin päiviin saakka. Vaikka aloituskuva näyttääkin aika hurjalta niin ei nämä loppujen lopuksi niin valtavan suuritöisiä juttuja ole, jos siis tietää mitä tekee :)

   Poista
 2. Haluan kehua, että tämä blogisi on kyllä ehdottomasti paras verhoiluun liittyvä blogi, johon olen törmännyt. Ihania kuvia ja tykkään kirjoitustyylistäsi!

  VastaaPoista
 3. Huh, niin ihanaa jälkeä taas, että superlatiivit loppuu kesken! Ja komppaan edellistä kommentoijaa - ihana blogi ja tuolit kuvattu niin kauniissa miljöössä, että silmä lepää näissä kuvissa. Kiitos myös ennen-kuvista! :) t. Edelleen Lapista

  VastaaPoista