torstai 9. helmikuuta 2017

Tukholman huonekalumessut

Tukholman huonekalumessut on nyt tarkastettu. Viime vuonna jätin messut väliin mutta nyt lähdimme reissuun taas perinteiseen tapaan Saanan ja Ollin kanssa katsastamaan huonekalutrendejä.

Messuosastoilla näkyi mukavan paljon värejä. Tumma sininen ja vihreä olivat hyvin edustettuina, mutta oikeastaan kaikenlaisia murrettuja sävyjä oli paljon. Uutena tulokkaana olivat myös beigen eri sävyt ja erityisesti punertavaan taipuva beige. Kultaa ja marmoria löytyi vielä melko monelta osastolta, mutta kuparia ja korkkia oli aika vähän. Vaalean puun rinnalle oli tullut paljon myös tummaa puuta ja pari vuotta sitten rytinällä tulleet sirot putkirungot pitivät edelleen pintansa.

Usealla osastolla näkyi myös muhkeita palasohvia. Olen itse ollut jo jonkin aikaa innoissani 70-luvun palasohvista, joten tämä oli todella mukava yllätys. Verhoiluna näkyi paljon samettia, villakangasta ja nahkaa. Esillä oli myös useita kivannäköisiä pieniä hyllyjä, joihin voi laittaa ehkä muutaman kivannäköisen pienen jutun esille. Eli käytännöllisyys oli aika kaukana, mutta mitäpä tuosta. Itsekin olen epäkäytännöllisten ja kivannäköisten huonekalujen ystävä.

Tässä omat poimintani messuilta.


Muhkeaa mutta skarppia palasohvaa oli tarjolla usealla osastolla.Tummansinistä, beigeä, tummaa puuta, mustaksi maalattua metallia ja muhkeita muotoja –muunmuassa näistä aineksista oli tämän vuoden huonekalumessut tehty.Jännittäviä yksityiskohtia messut tarjosivat runsaastiTämän vuoden Laminotuoli-kuosin oli suunnitellut Kustaa Saksi. Totesimme yksimielisesti, että kuosi sopii paremmin tyynyihin.


Suosikkisohvani. Tämä sopisi hyvin yhteen meidän möhkäleen kanssa.Samettia ja nahkaa oli usealla osastolla.Tätä tuskin tarvitsee paljon selitellä!Aloin jo suunnittelemaan itselleni tällaista villakankaalla verhoiltua puutarhapenkkiä.Tummaa puuta ja man cave -meininkiä.Arne Jacobsenin klassikkosohva oli tänä vuonna saanut ylleen herkullisen vaaleansinisen sametin.Tummansinistä ja tummaa puuta.Lisää muhkeita palasohvia. Tänä vuonna huonekalumessut olivat oikeaa verhoilun juhlaa!Muhkeita ja pyöreitä muotoja.Blå Stationin osasto on useasti ollut yksi suosikeistani ja niin myös tänä vuonna.Tätä sohvaa myös testasimme, kun alkoi hiukan jaloissa väsyttämään. Oli erikoisen mukavaa!Oudot muodot toimivat.Trendit-osastolla luotettiin beigeen. Isäni 70-luvun plyysisohva taitaa olla taas ajankohtainen.


1 kommentti:

  1. Hah, nauroin tota vikaa kuvaa! Noi palasohvat nayttaa tosi kivoille! Olipa muutenkin kovin kivannakoisia juttuja.
    t. Petra

    VastaaPoista