perjantai 1. elokuuta 2014

50-lukua keittiöön

Liedossa Hämeentiellä sijaitseva vanhan tavaran kauppa on hyvä paikka. Sieltä löytyivät esimerkiksi nämä vanhat keittiön tuolit. Hintaa neljällä tuolilla oli yhteensä alle kolmekymppiä. En tietenkään ostohetkellä ollut keittiöntuolien tarpeessa, mutta olin jo pitkään haikaillut tämän mallisista tuoleista, joissa selkänojan puuosa on kauniin kaareva.

Istuimiin laitoin uuden vaahtomuovipehmusteen ja ostin Saanalta ja Ollilta metrin verran Yö metsässä -kangasta. Kangas on 100 % hamppua ja vaikka sitä ei ole suunniteltu varsinaiseksi verhoilukankaaksi niin hyvin se on käyttöä kestänyt.
Tuolit on valmistanut Lahden puutyö, joka lukemani perusteella on myöhemmin liitetty Iskuun. Tämän malliset tuolit olivat suosittuja 50-luvulla ja niitä näkeekin monenlaisina versioina. 

Myös 50-luvulta oleva pöytä on hankittu kirppikseltä Turun TV-Centeristä. Se oli meillä jonkin aikaa vanhassa kuosissaan, kunnes Matias päätti kuumailmapuhaltimella poistaa vanhat maalit ja kunnostaa pöydän. Vihreä väri on haettu mahdollisimman lähelle vanhaa väriä.

2 kommenttia:

  1. Kauniit tuolit ja kangas sopii niihin mainiosti. Meillä on mietinnässä ruokapöytään kuuluvien tuolien kankaat, mieli tekisi jotakin marimekkoa ehkä, mutta kovin hankala on päättää. Onko sulla kokemusta miten ne marimekon kankaat jaksaa käytössä, jos verhoiltavaa osaa on vain tuo istuin?

    VastaaPoista
  2. En ole Marimekon kankailla koskaan verhoillut, mutta luulisin niiden kestävän ihan hyvin, jos ei ihan ohuinta verhokangasta valitse. Marimekolla on kai jotain verhoilukankaitakin, mutta valikoiman varmaan paljon suppeampi. Tuolin irtoistuin on helppo verhoilla itse, joten jos kangas joskus kulahtaa niin sitten vaihtoon vain!

    VastaaPoista