sunnuntai 26. elokuuta 2018

50-luvun nojatuolit

Kesä on mennyt vauhdilla ohi ja olen taas piakkoin palaamassa verhoilutöiden pariin. Blogi ei ole päivittynyt lupailuistani huolimatta, joten ehkä nyt olisi yhden tuolipostauksen aika.

Reilu vuosi sitten hankin eläköityvältä kollegaltani verhoiluun liittyviä työvälineitä ja samalla tulin hankkineeksi vanhoja 50-luvun tuolin runkoja, jotka eivät koskaan olleet edenneet tehdasrunkoa pidemmälle pintakäsittelyyn, pehmustukseen saati verhoiluun. Kollegalleni tuolin rungot olivat tulleet myös eläköityvältä verhoilijalta 80-90-luvulla, joten ajattelin että nyt on vihdoin aika saattaa tuolit käyttökuntoon. 

Olle Filen on suunnitellut Stockmannille Figaro-nimiset tuolit 50-luvulla ja niitä on valmistanut Keravan Puusepäntehdas. Uskoakseni samanmallista tuolia on 50-luvulla valmistanut myös moni muu huonekalutehdas, joten tuolien alkuperä on jäänyt vain arvailujen varaan.

Minulla on jo jonkin aikaa pyörinyt mielessä tehdä käsinojiin Artek-henkiset nahkanyöripunokset ja nämä tuolit olivat siihen mitä osuvin kohde. Verhoiluksi tuli Svenssonin tummanharmaa Rami-villakangas. Heinäkuussa tuolit matkasivat Helsinkiin Sanomatalon toimistoon, jonka neuvottelutilassa on nyt tyylikäs vintagekalustus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti