tiistai 8. joulukuuta 2020

Carl Johan Boman -nojatuolit

Syksyyn on mahtunut useita kauniita nojatuolipareja, joista oma suosikkini ovat olleet ehkä nämä Huonekalutehdas Bomanin 40-luvun kaarevaselkäiset nojatuolit. Sain tuolit lahjoituksena Martin Aitasta. Sinivalkoisella lookilla nämä eivät kuulemma kaupaksi käyneet. Ostava asiakas tuoleille löytyi melko nopeasti ja tällä kertaa se oli oma äitini. Äiti kun oli kysellyt jo pitkään sopivia nojatuoleja olohuoneeseensa.

Joustimet sekä pehmusteet uusittiin istuimen osalta perinteiseen tyyliin ja selkänojaan tuli vaahtmuovipehmuste. Valkoinen maali poistettiin ja alta paljastui todella kaunis ja hyväkuntoinen koivupinta. Ainosastaan toisen tuolin reunaviiluun tehtiin muutama paikkaus ja pintakäsittelyksi tuli Osmo Colorin öljyvaha. Kankaaksi tuli Camiran Synergy-villakangas.

Näissä oli aika kova homma, mutta mikäli kiinnostaisi Bomanin nojatuolien hankkiminen omaan kotiin niin Martin Aitasta näitä olisi tarjolla useampi kappale kunnostusta kaipaillen. Taustalla komeilee viime keväänä hankkimani Aapo Härkösen upea ryijy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti