tiistai 18. helmikuuta 2020

Tukholman huonekalumessut 2020

 Terveiset taas jo perinteeksi muodostuneelta reissulta Tukholman huonekalumessuille. Tänä vuonna odotin messujen tarjoavan oikein kunnon voimakkaita värejä. Tunnelma oli kuitenkin tosi seesteinen ja rauhallinen. Luonnonläheiset materiaalit ja orgaaniset muodot näkyivät erityisen vahvasti monella messuosastolla. Melkein jokaisella valmistajalla oli vetonaulana pyöreälinjainen ja pesämäinen kauttaaltaan verhoiltu nojatuoli tai sohva. Verhoilumateriaaleina oli kutsuvaa lampaantaljaa, villabukleeta tai samettia. Sävyinä oli taivaansinistä, haalean tiilenpunaista, oljenkeltaista, beigeä, rusehtavaa sekä 90-luvulta tuttuja sävyjä. Itse olen viettänyt lapsuuteni 90-luvulla joten ysärijutut tuntuivat aika mukavilta. Messut olivat jälleen kerran verhoiltujen huonekalujen juhlaa. Sohvien ja tuolien lisäksi nähtiin myös puuta monessa eri sävyssä, pieniä bauhaus-tyylisiä sivupöytiä ja valaisimia, pieniä marmori- ja kivipöytiä, orgaanisenmallisia maljakoita ja ruukkuja sekä tietysti myös kukkia, kasveja, oksia ja heiniä.


Pyöreät ja pehmeät muodot sekä kutsuvat ja luonnonläheiset materiaalit. Niitä oli tarjolla monella messuosastolla.
Buklee-kankaiden seesteinen värisuora.Ehkäpä messujen kuvatuimmat tuolit? Taivaan sininen sametti yhdistettynä pyöreään ja söpöön muotoon.Seesteistä tunnelmaa Swedesen osastolla.Pyöreät muodot yhdistettynä lampaantalja-verhoiluun.
Myös aiemmilla messuilla kuvaamani herkullisen muodokas nojatuoli oli tällä kertaa verhoiltu tiilenpunaisella buklee -kankaalla.Maanläheisiä keltaisen sävyjä oli nähtävillä usealla osastolla.
Trivial Pursuit -henkinen sohva miellytti kovasti silmää.Suomalainen huonekaluvalmistaja Nikarin luonnonläheisiä muotoja ja materiaaleja.
Kutsuvat kokolattiamatot olivat myös näyttävästi esillä. Kaarevat muodot ja taivaansininen sävy olivat monen messuvieraan kuvauskohteena.
Luonnonläheinen juuttimatto taipui kauniisti myös verhoiluun.80- ja 90-luvun sävyt ja tyyli näkyivät monella osastolla. Tässä ehdoton suosikkini.Myös kankaissa näkyi 90-luku.Tämä 90-luvun värikombo ei olisi mennyt ehkä läpi muutama vuosi sitten, mutta nyt se näytti kerrassaan upealta.Mazon kaarevalinjainen tuoli yhdistettynä graafiseen kankaaseen.Pehmeät muodot, oudonmalliset vaasit, pienet marmoripöydät sekä 90-luvun sininen.90-luvun vihreä yhdistettynä seesteiseen muoto- ja värimaailmaan.Green housessa ihastutti tämä opiskelijan suunnittelema tuolikaksikko. Materiaalina näyttäisi olevan mänty. Nähtäisiinkö tulevaisuudessa lisää mäntyä?Green housen toinen ihastus olivat turvonneet aalto-jakkarat.
Rottinkiammetta muistuttava pesämäinen tuoli oli messujen oudointa ja hauskinta antia.Italialaisen Selettin osastolla luotettiin taas täysin poikkeavaan värikylläiseen ja runsaaseen tyyliin.Vaaleanpunainen megapitkä sohva oli herkullinen näky.
Sametin rinnalle olivat tullee myös perinteiset 70-lukua henkivät villaplyysit. Myös sävyt olivat ehtaa 70-lukua.Tummanpunainen plyysikangas saattaa tehdä paluun.Perinteistä moire-kangasta ei ole pitkään aikaan missään näkynyt ja nyt se näytti taas mielenkiintoiselta yhdistettynä design-klassikkoon.Hennon kukkaismainen sametti yhdistettynä kaareviin muotoihin.Arne Jacobsenin klassikko-sohvassa oli kaunis vihreän sävy, joka näytti upealta tummaa puuta vasten.Artek oli täyttänyt osastonsa minimalistisilla uutuus-tuoleilla. Puna-musta yhdistelmä oli yllättävä ja erottui joukosta.Palaisvatkohan jähmeän paksurunkoiset huonekalut taas takaisin? Muutamalla osastolla niitä nähtiin.Heinän huiskeita oli myös tosi monella osastolla. Tämä on jännä trendi: se on samaan aikaan esillä sekä trendien etulinjassa kulkevalla huonekalumessulla sekä ihan tavallisen tallaajan K-Raudassa.
Odotin messuilta oikein kunnon tömäkkää sinistä ja löytyihän sitäkin lopulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti