maanantai 22. heinäkuuta 2019

Alvar Aallon Korvatuolit

Sitten päästäänkin oikein kunnon ikuisuusprojektin kimppuun. Hankin itselleni syyskuussa 2016 vanhat Artekin 40-luvun 401-tuolit eli korvatuolit. Korvalliset vanhat tuolit ovat minulle jonkinlainen heikko kohta ja projektikuntoisena sain tuolit ostettua kohtuuhinnalla. Kunnostustyö kestikin sitten oman aikansa. 

Pääsin tuolien kanssa eteenpäin aina silloin tällöin ja välillä ne olivat pitkän aikaa hautuumassa verstaan nurkassa. Svenssonin upea Rami-villakangas tuli minulle kuin tilauksesta vastaan ja juuri oikean sävyisenä eräässä julkitilahuonekaluja valmistavan yrityksen myytävät kankaat -hyllyltä. Joustimet ja pehmusteet menivät uusiksi lukuunottamatta alkuperäisiä lastuvillakorvia sekä istuimen etulaidan nokkaa, jotka 50-luvulta eteenpäin ovat korvattu puulla. Teetin puuosien pintakäsittelyt muualla ja toiveideni mukaan puuosiin toteutettiin vanhempaan Artekin tuoliin sopiva sävy. 

Laitoin korvatuolit myyntiin niiden valmistuttua ja tuoleille löytyikin heti uusi koti. Minulle tuli tosi haikea olo niiden lähdettyä, mutta niin se vaan on että meillä alkaa tuolirintamalla olemaan aika täyttä eivätkä kaikki hienot tuolit vaan mitenkään mahdu omaan kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti