sunnuntai 14. lokakuuta 2018

50-luvun vuodesohva

Edellisen postauksen sohvasta päästään toiseen 50-luvun vuodesohvaan, joka kävi verhoomolla syyskuussa. Laatikkomallinen vuodesohva on ollut 50-60-luvulla yleinen kodin kaluste ja mielestäni yksi hienoimmista tyypillisistä suomalaisista huonekaluista. Näistä sohvamalleista löytyy lukuisia eri variaatioita ja toisinaan niitä saattaa löytää myös hyvin edulliseen hintaan. Vanhat pehmusteet ovat yleensä tulleet tiensä päähän ja tähänkin sohvaan uusittiin verhoilun lisäksi kaikki pehmusteet. Istuimen pehmustusta korotettiin lisäksi parilla sentillä. Innostuin itse kovasti tästä Lauritzonin Bamboo-kankaasta, mutta valitettavasti malli on poistuvien kankaiden listalla. Unohdin ottaa kuvan sohvasta ennen verhoilua, mutta siinä oli päällekkäin kolme eri verhoilukangasta: punainen, sininen sekä harmaa.


2 kommenttia:

 1. Hei! Tulipa siitä hieno. Itsekin tykkään näistä 50-luvun sohvista, ja löysin tori.fi:stä 70 eurolla samanmallisen, upealla sävyisän oranssilla, kukkakuvioisella kankaalla olevan yksilön ilmeisesti alkuperäisessä kuosissaan, tosin yllättävän hyvässä kunnossa ja hyvin värinsä pitäneenä. Veljeni mielestä tämä näytti kuvassa "maailman rumimmalta sohvalta" :D Mutta luulen hänen tajuavan nyt paremmin sen hienouden.
  Ehostaminen voisi silti tulla kyseeseen. Siksi kiinnostaisi tietää, kuinka paljon tuo sinun sohvasi operaatio kustansi ja missä teetit työn? Paljonko meni kaikkineen, kankaat mukaanluettuna? Oma sohvani on siis lähes identtinen, mutta käsinojissa on myös puupäällyste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyseessä on asiakkaani sohva ja ihan täällä omassa pajassani (Verhoomo Kotosalla) kunnostettu :) Tämäntyyppisen sohvan verhoilutyön hinta on siinä 500-600€. Lisäksi tulee mahdolliset pehmusteet noin 200€ ja kangas noin 6 metriä. Tämä kangas oli keskimääräistä arvokkaampaa, mutta keskihinta laadukkaille verhoilukankaille on suunnilleen 50-70€/m. Aika usein siis mennään jo sinne tonnin tietämille. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että Ikeasta saa verhoilun hinnalla vaikka useamman sohvan mutta laatusohvien hintojen kanssa olenkin jo ihan kilpailukykyinen. Ja toki monelle merkitsee näissä jutuissa kierrätys, perityt huonekalut, sohvan malli, yksilöllisyys jne.

   Poista