torstai 14. joulukuuta 2017

Artek nojatuoli

Joulukuuun alkupuolisko on mennyt verhoillessa Artekin huonekaluja, joista yksi oli tämä Hellevi Ojasen 1952 suunnittelema nojatuoli. Tuoli on valmistettu Artekilla uustuotantona ja olikin ilo huomata, että tuolissa oli todella jämäkkä puurunko ja verhoilu oli tehty hyvin perinteisen tyylin mukaisesti. Istuimesta löytyi jopa kierrejouset, joita ei uudemmissa tuoleissa juuri tapaa. Kankaaksi valikoitui tällä kertaa valkoinen Lauritzonin Casa, joten tuoliin tehtiin lisäksi käsinojahuput ja kangas käsiteltiin verhoilusuojasuihkeella. Samassa setissä valmistui myös Artekin kahdenistuttava sohva, joka verhoiltiin samalla kankaalla.


3 kommenttia:

 1. Aivan upeita! Taas, niinkuin kaikki aiemminkin. ��

  Mistä muuten tunnistaa tuon Artekin sohvan? Onkohan noista tehty paljon kopioita? Minulla on samanlainen kahdenistuttava, vaaleana harmaana, arcanzaa tai sen tyyppistä kangasta, mutta en ole aivan varma, onko se Artekin, kun mistään en löydä mitään merkintää. Sellaisena se minulle (melko halvalla) myytiin muinoin. Osaisitko sinä neuvoa? Kovasti kaipaisi verhoilua. Tosi jämäkkä ja muutenkin kiva, pieni sohva viiskytluvun kerrostaloasuntoon.

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tämä sohva oli 2000-luvun alkupuolelta ja pohjassa oli Artekin lappu sekä valmistusvuosi. En osaa sanoa löytyykö tällaista vanhemmista sohvista. Käsittääkseni myös Isku on valmistanut vastaavanmallista sohvaa. Sohvasi voi olla siis Iskun tai Artekin, mutta ne ovat varmasti ihan yhtä laadukkaita ja uudelleen verhoilun arvoisia. Itse tykkään kovasti myös tästä sohvamallista ja sen ajattomasta muodosta.

   Poista
 2. Kiitos vastauksestasi! Oli sohva Iskun tai Artekin, on se laadukas kun mikä. Blogisi kyllä inspiroi sen verhoilemaan ennemmin kuin vaihtamaan. Kun vielä vähän lähempänä verhoomoasi asuisin.

  Tiina

  VastaaPoista