keskiviikko 22. marraskuuta 2017

50-luvun nojatuolit

50-luvun nojatuolit ovat yksi yleisimmistä verhoilutöistäni ja viime viikolla valmistui taas kaunis nojatuolipari kyseiseltä vuosikymmeneltä. Tällä kertaa puuosat kävivät ruiskumaalaamossa hakemassa uutta ilmettä ja verhoiluksi tuli mukavan pehmeäpintainen raikkaan harmaa verhoilukangas. Myös pehmusteet menivät uusiksi kuten yleensä tämän ikäisissä tuoleissa.

Minulta löytyy meidän vintille jemmattuna muutama samanlainen tuolinrunko. Tuolit ovat 50-luvulta lähtien odottaaneet pehmusteita ja verhoilua pelkkinä tehdasrunkoina, joten ehkä olisi aika saattaa myös vintillä olevat tuolit käyttöön aika monen vuosikymmenen odottelun jälkeen. Minulle voi laittaa kyselyä rungoista, mikäli alkoi kiinnostamaan. Kankaan ja puuosien pintakäsittelyn saa luonnollisesti itse valita :)2 kommenttia:

  1. Osaatko kertoa tuolin suunnittelijaa? Sillä minulla on kaksi samanlaista mustilla jaloilla ja vihreällä kangkaalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmari Lappalainen on suunnitellut Askolle melko samanlaiset tuolit, mutta käsinoja on ehkä hiukan erilainen. Tämä on ollut aika tyypillinen nojatuolimalli, joten todennäköisesti lähes kaikkilla 50-60-luvun huonekaluvalmistajajilla on ollut joku variaatio valmistuksessa.

      Poista