torstai 19. lokakuuta 2017

Ilmari Lappalaisen nojatuolit

Tänään valmistui nojatuolipari, joka on peräisin 40-luvun lopulta. Ilmari Lappalainen on  suunnitellut Askolle 1948 saman näköisen Laila-nimisen nojatuolin, mutta epäilen että muillakin valmistajilla on ollut vastaavanlaisia tuoleja tuotannossa. Istuimen jousitus oli tuoleissa alkuperäinen, joten se oli nyt tullut tiensä päähän. Uutta verhoilua kun ei kannata löysän jousituksen päälle tehdä. Yleensä myös joustinten päällä oleva juuttikangas on vuosien saatossa hajonnut, jolloin täytteet pääsevät varisemaan lattialle tai tuolin sisälle. Tällä kertaa vanha joustinkangas oli vanha sokerisäkki, jonka laitoin takaisin tuoliin uuden juuttikankaan kaveriksi.

Uudeksi kankaaksi valikoitui villakangas, jonka sävy on hieman sinertävä. Kesäkuussa verhoomolla kävi Laila-sohva, joka verhoiltiin samalla Camiran villakankaalla, mutta hienolla vihreällä sävyllä. Onpa mukavaa, kun asiakkailla on näin hyvä kangasmaku!

3 kommenttia:

  1. Kyllä teet hienoa työtä! En väsy ihastelemaan, miten taitava Ammattilainen olet. Edellisenkin postauksen tuoli oli niin lohduttoman näköinen ennen ja miten ryhdikkään siitäkin teit! <3
    ~kk

    VastaaPoista