torstai 3. elokuuta 2017

Gastone Rinaldin nojatuolit

 Kesälomani jälkeen starttasin heti vähän haastavammalla verhoilutyöllä eli kahdella 50-luvun erikoisella nojatuolilla. Tuolit olivat minulle tutut Askon kirjasta, jossa ne on esitelty näin: Nojatuoli nro 2458, malli Italiasta, Askon mallistoon vuonna 1958. Asko on siis valmistanut näitä tuoleja lisenssillä ja epäilen vahvasti että erikoisen muotonsa ansiosta valmistuserät ovat olleet pieniä. Kirjassa ei kuitenkaan kerrota, että suunnittelija on italialainen Gastone Rinaldi, mallin nimi on DU 55 ja suunnitteluvuosi 1954. Nopealla googlauksella selvisi myös, että näitä on valmistettu myös uustuotantona.

Erikoinen muoto ja metallirunko tuottivat hiukan haastetta, mutta lopputulos näyttää varsin herkulliselta ja kangas on nappi valinta. Lopusta löytyy kuvia myös tekovaiheesta.5 kommenttia:

 1. Jihuu, sait nämä tuolit verhoiltavaksi!! Käyn aina ihailemassa täällä virtuaalisesti kättesi upeaa työtä ja vinkkasin tuolien omistajalle sinusta! :) Ja todella upeaa jälkeä jälleen! -kk

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Rosita! Nämä ovat aivan ihanat. Ja kiitos edelliselle kommentoijalle, että vinkkasit minulle tästä. Verhoomo kotosalla oli juuri oikea paikka verhoiluttaa nämä tuolit. Harmi vaan, etten ihan heti pääse hakemaan näitä, mutta piakkoin varmaan kuitenkin. Ehkäpä tuon uuden projektin tullessani :)

  VastaaPoista
 4. Tuoleista tuli kyllä niin hienot! Kaikki asiakkaani ovat näitä ihailleet!

  VastaaPoista