lauantai 29. huhtikuuta 2017

50-luvun nojatuolit

Tämä laatikkomallinen nojatuoli on ollut aika tyypillinen tuoli suomalaisissa kodeissa 50-60-luvuilla. Jokaisella huonekaluvalmistajalla on varmasti ollut omat mallinsa ja näissä yksilöissä on erityisen hienot tiikkiviilutetut käsinojat. Tuolien pehmustus uusittiin ja kankaaksi valikoitui tyylikäs tummanharmaa villakangas. 

Pintakäsittelin myös tuolien puuosat. Ikäväkseni totesin, että käsinojiin oltiin joskus sivelty silikoonipohjaista vahaa, joka ei tahdo millään lähteä irti puusta. Uuteen lakkapintaan oli seuraavana aamuna ilmestynyt vaaleita läikkiä vanhasta vahasta. Onneksi yksi kerros lakkaa lähti siklaamalla helposti pois ja tilalle laitettiin Osmo Colorin Top oilia. 3 kommenttia:

 1. Hei, ostin juuri samanlaiset tuolit ja etsin 50-60 luvulle sopivaa kangasta. Kenen valmistajan kangas sinun tuoleissa on ? T. Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuoleissa on brittiläisen Camiran Main Line Flax -villakangasta, jossa on mukana myös pellavaa. Kankaan hinta on 72€/metri + rahtimaksu 30€. Oman verhoomoni lisäksi Camiran kankaita on saatavilla joissain muissakin verhoomoissa, mutta ei se ihan kauhean yleinen merkki taida olla. Kotimaiselta Annalalta löytyy myös Kehrä-villakangas, joka sopii tosi hyvin tämän aikakauden tuoleihin.

   Poista
 2. Hei, muistatko menekkiä kahteen tuoliin? Ja mikä on ko. kankaan leveys? Verhoilu ja pehmusteet on purettu. Verhoilu oli alkuperäinen ja erosi sinun tuoleista niin että sivutuet oli yhdestä kappaleestä, ns. etukaitaletta ei ollut. Ihanan sirot tuolit. T. Sirpa

  VastaaPoista